Sakernas Internet

Visste du att varje dag ansluts 5 miljoner nya enheter till internet och år 2020 beräknas andelen enheter överstig 21 miljarder? Kraftigt reducerade kostnader för att tillverka smarta chip har gjort det möjlighet att digitalisera allt från bilar till brödrostar. Denna utveckling går under namnet “Sakernas internet”.

En värld som blir allt mer digitaliserad skapar många positiva effekter, samtidigt ökar detta säkerhetsriskerna betydligt. Hela marknaden kan beskrivas lite som vilda västern där liten hänsyn tas till de eventuella riskerna. Ett cyberangrepp utförs oftast mot den svagaste punkten, ett intrång i en kaffemaskin från Kina som inte har blivit uppdaterad på åratal kan fungera som en trojansk häst.

Exempel på attacker är viruset Mirai som infekterade miljontals enheter och använde dem för överbelastningsattacker. Ett annat mer obehagligt exempel är hackergruppen “Sandworm” som lyckades stänga av stora delar av Ukrainas elnät under 6 timmar.
Våra uppdrag inom området kännetecknas främst av säkerhetstester och certifiering av hårdvara hos tillverkare innan produkten lanseras, likväl har vi spetskompetens inom tester av befintlig infrastruktur och identifiering av trojanska hästar.

In the future everything can be hackedHello Jiggsoft,

My is and

my is

I have a for you,